Van Vleuten baalt: 'Neem ik mezelf kwalijk'

Zaterdag 27 februari 2021

Women - Annemiek van Vleuten ging een editie geleden als winnares in de regenboogtrui over de streep in de Omloop Het Nieuwsblad. Dit keer miste ze de slag. En daar baalde de nieuwkomer bij Movistar flink van.

 “Het is jammer dat ik daar zelf niet bij zat. Ik heb die groep niet eens weg zien rijden en dat was stom. Dat neem ik mezelf honderd procent kwalijk. Het maakt wel heel veel goed dat mijn ploeggenoten wel van voren zaten en Emma Norsgaard tweede werd door de sprint van de groep achter Anna te winnen. Dat wordt hier ook wel een beetje gevierd nu. Voor het team is het een heel mooie start. Misschien moeten we elkaar nog iets beter zien te vinden, maar daar is dit ook een heel mooie koers voor.”

Scherp zijn

“Ik moet er gewoon bijzitten als er een groep van dertig rensters wegrijdt”, sipte Van Vleuten over haar eigen koers op haar website. Ze kon er echter ook zeker wel positieve dingen uithalen; “Op de Berendries probeerde ik nog weg te springen uit de achtervolgende groep. Toen kwam ik vooruit met Ellen van Dijk. Die loste ik daarna op de Muur. Dan heb je nog een kleine hoop dat je misschien nog van voren aan kan sluiten. Je weet het nooit. Ik ben er maar gewoon vol voor gegaan. Het was ook een beetje een test voor mijn benen en ik denk dat het met de vorm ook wel goed zit, maar ik moet wel echt scherp zijn. Dat was ik nu niet op het juiste moment. Dat is even balen, maar de blije gezichten bij de finish maakten veel goed.”

Foto: © Sportfoto - Bart Hazen

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl