Adegeest in race voor plek in e-team Movistar

Donderdag 04 maart 2021

Women - Loes Adegeest  mag zich wellicht later deze maand de virtuele ploeggenote van Annemiek van Vleuten noemen. In een Movistar Team Challenge kan de 24-jarige wielrenster op haar Zwift thuis in Deventer een plek afdwingen in het eerste E-team dat zich verbindt aan een WorldTour-formatie.

Vrijdag is de grote dag voor Adegeest en de andere negentien finalisten. Er zijn vier plaatsen in het E-team voor vrouwen te verdienen voor internationale rensters en er komt later nog één Spaanse renster bij via een nationale reeks wedstrijden. “Je doet eerst een test waarbij de weerstand steeds verhoogd wordt. Kort daarop rijd je een puntenkoers, waarbij je elke twee kilometer kunt meesprinten voor punten. Het is niet zo dat de beste vier automatisch door gaan. Er wordt ook gekeken naar de resultaten in de voorronden en naar de social media-uitstraling die je weet te bereiken. We horen pas later in de maand wie die plekken krijgt, maar een sterke finale helpt natuurlijk wel.”

Adegeest combineert de wedstrijden met  het rijden op de weg bij Jan van Arckel, de ploeg waar ze sinds 2020 voor uitkomt. 

Foto E-Racing TVEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl