Van den Broek-Blaak wint Strade Bianche

Zaterdag 06 maart 2021

Women - De Strade Bianche voor vrouwen is gewonnen door Chantal van den Broek-Blaak. Een nieuwe parel op de rijke palmares van de Zuid-Hollandse van SD Worx.

Na bijna honderd kilometer ontstond een kopgroep van acht met Sabrina Stultiens (Liv), Chantal van den Broek-Blaak (SD Worx), Ellen van Dijk (Trek-Segafredo), Jelena Eric (Movistar), Mavi Garcia (Alé'-Ljubljana), Alena Amialiusik (Canyon-Sram) en Brodie Chapman (FDJ).

Van Dijk, Stultiens, Van den Broek-Blaak en Mavi Garcia bleven over op de zesde strook, maar van achteruit sloten steeds meer rensters aan. Van den Broek-Blaak probeerde het toen al even samen met Elisa Longo Borghini (Trek-Segafredo).

Europees kampioene Annemiek van Vleuten viel in de laatste vijftien kilometer aan en kreeg Marianne Vos met zich mee. Ook deze poging strandde en er kwamen twaalf rensters samen.

Van den Broek-Blaak en Longo Borghini waagden in de straten van Siena een tweede poging. Het was de Italiaanse die het  kopwerk op zich moest nemen, omdat de Nederlandse nog ploeggenotes als Van der Breggen, Moolman en Vollering achter zich wist.  Op het steile slotstuk kwamen van achteren Anna van der Breggen en Annemiek van Vleuten hard opzetten, maar Blaak timede haar aanval goed en soleerde naar de winst. Van der Breggen werd achter Longo Borghini derde. Ook Annemiek van Vleuten (vierde) en Demi Vollering (zesde) eindigden van voren.

Een blije winnares zei: "Het kwam onverwacht voor mij. Vanaf het begin konden we ons plan als ploeg uitvoeren. Iedereen was supergemotiveerd. Het plan was om aan te vallen. Elisa kwam toen bij me en ik mocht niet met haar naar de streep rijden. Normaal kan ik haar niet volgen op de klim, maar ik was sterk. Dit is één van mijn mooiste overwinningen."

Anna van der Breggen was net zo blij als de winnares. "Het voelde echt als een teamoverwinning toen ik over de streep kwam en Chantal had de wedstrijd gewonnen. Ik had niet mijn beste dag en ben daarom blij dat ik wel op het podium kon eindigen."

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl