Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

L’Étape Rotterdam op de wielerkalender

Donderdag 06 mei 2021

Cyclo - In aanloop naar een gedroomde nieuwe Grand Départ, organiseert de havenstad samen met Amaury Sport Organisation (A.S.O), L’Étape Rotterdam by Tour de France.

Dit is een fietsevenement met diverse tochten voor jong en oud en als hoofdprogramma een cyclosportieve rit met tijdsmeting op een afgesloten parcours voor het ultieme Tour de France-gevoel. Dit jaar staan in veertien landen over de hele wereld, edities van L’Étape by Tour de France op het programma. Rotterdam komt daar volgend jaar bij met de eerste editie in de zomer van 2022 en is daarmee uniek in Nederland. 

Waaiers en gravel

“Wat L’Étape Rotterdam by Tour de France in de regio Rotterdam anders maakt dan bijvoorbeeld een rit door de Franse Alpen is de onvoorspelbare wind, de bruggen en meerdere gravelstroken. Wie niet gewend is om in waaiers te rijden maakt geen schijn van kans op de gele trui aan de meet in Rotterdam”, vertelt negenvoudig Touretappe winnaar Jean-Paul van Poppel verantwoordelijk voor de verschillende parcoursen van het evenement.

Families, kids en scholieren

Het programma op zaterdag van L’Étape Rotterdam by Tour de France sluit perfect aan bij wat Rotterdam voor ogen heeft met het promoten van de fiets: jong en oud inspireren en in beweging krijgen door ze te laten genieten van een unieke Tour de France-sfeer. Voor scholieren uit het Rotterdam Cycling on Tour scholenproject is er een School Ride. Dit onderdeel is voor alle kinderen gratis om aan deel te nemen. Gezinnen kunnen deelnemen aan de Family Ride.

Village Départ

Rond de startlocatie bij Rotterdam Ahoy wordt een echt Vilage Départ gebouwd, toegankelijk voor iedereen, jong en oud, van beginnend tot ervaren fietsen. Hier wordt niet alleen het startschot gegeven, ook zijn er diverse Tourhelden aanwezig. Diverse merken presenteren de nieuwste fietsen, handige gadgets en geven ze tips voor nog meer fietsplezier. Een Tour de France expo en de truck van Rotterdam Cycling waar de bezoekers alvast hun benen testen op de fietstrainers van het bekende merk Wahoo. Verder zijn er workshops, demonstraties, wedstrijden en proeverijen van sportvoeding. Kortom: alles voor een gezellige en sportieve dag in de stad Rotterdam en regio.

Het klapstuk van L’Étape Rotterdam by Tour de France op zondag in juli 2022 is een cyclosportieve ook wel Gran Fondo genoemd, 150 kilometer op een afgesloten parcours met tijdsmeting, zodat de deelnemers het ultieme Tour de France-gevoel ervaren. Voor ambitieuze en fanatieke wielrenners de kans om écht te koersen zonder dat een wedstrijdlicentie verplicht is. Deelnemers strijden tegen elkaar op een afgesloten parcours met dezelfde reglementen die gelden voor de profs. Op de meet geldt net als in de koers: wie het eerst over de streep komt wint. Na de aankomst worden daadwerkelijk de verschillende Tour de France truien verdeeld.

Start en finish zijn voorzien bij Rotterdam Ahoy en een groot deel van de route gaat door de Metropoolregio Rotterdam Den Haag. Het parcours is geïnspireerd op de beoogde eerste rit in lijn van het Grand Départ 2024/2025. Tijdens L’Étape Rotterdam by Tour de France rijden de renners daardoor een route die wellicht daadwerkelijk een etappe in de echte Tour wordt; een unieke preview.

De ride, toertocht van 65, 100 en 150 kilometer

Naast de cyclosportieve versie van L’Étape Rotterdam by Tour de France is er ook een kwalitatief hoogwaardige toerversie voor alle fans, wielerliefhebbers en bedrijven. Een georganiseerde rit met keuze uit drie verschillende afstanden, zodat iedereen de ultieme uitdaging kan aangaan variërend van 65, 100 en 150 kilometer. Hier gaat het vooral om de ervaring van het Tour de France-gevoel, fietsen met vrienden, relatie en collega’s en het rijden van de uitgepijlde route.

Aanmelden

Liefhebbers kunnen zich vanaf vandaag voorinschrijven via rotterdamcycling.com  Eerder...

Cyclo Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl