Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giro Rosa: Van der Breggen breidt voorsprong uit

Maandag 05 juli 2021

Women - Anna van der Breggen heeft het roze nog steviger om haar schouders getrokken in de vierde etappe van de Giro Rosa, een individuele klimtijdrit.

De wereldkampioene tegen de klok legde de tijdrit het snelst af. Het is al haar tweede ritzege in de ronde, eerder won ze de bergrit van afgelopen zaterdag. Met de winst van Marianne Vos op zondag is het ook de derde Nederlandse ritzege in vier dagen.

Demi Vollering eindigde als tweede in deze etappe, de Zuid-Hollandse van SD Worx gaf wel ruim een minuut toe op haar ploeggenote.

Van der Breggen maakte opnieuw een tevreden balans op, niet vreemd als je weet dat de eerste niet-ploeggenote, Elizabeth Deignan, op meer dan vijf minuten in het klassement staat. "Dit was een mooie tijdrit, een mooie test richting de Olympische Spelen in Tokyo ook. We hebben niet veel van dit soort ritten, dit was welkom in mijn voorbereiding." In het klassement heeft ze het roze steviger aangetrokken en ze weet ploeggenotes Moolman en Vollering op plekken twee en drie. " Ik verkeer in een luxueuze positie om me sterk omringd te weten en in deze vorm te verkeren. Er komen nog lastige ritten aan, de benen moeten goed blijven en er zal nog gevochten worden voor de topklasseringen. We zullen ons in de rest van deze ronde richten op het verdedigen van deze trui, maar ook ritwinst najagen."

Foto: SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl