Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Drie blijvers, twee vertrekkers Jumbo-Visma DT

Dinsdag 03 augustus 2021

Elite men - Lars Boven, Rick Pluimers en Owen Geleijn maken ook volgend jaar deel uit van de selectie van Jumbo-Visma Development Team. De drie beloftenrenners verlengden onlangs hun contract met een jaar. Hidde van Veenendaal en Axel van der Tuuk verlaten het team eind 2021.

Boven heeft in de afgelopen twee jaar veel geleerd bij zijn team. “We hebben mooie wedstrijden kunnen rijden waarin ik veel heb kunnen leren. De begeleiding is hier top en ik ben blij dat de ploeg mij vertrouwen geeft met deze contractverlenging. Ik hoop de komende jaren de stijgende lijn van mijn ontwikkeling door te zetten. Daar wil ik graag op verder bouwen.”

Pluimers begint in 2022 aan zijn laatste jaar als belofte en hoopt een profcontract af te dwingen. “We zijn bij deze ploeg elke dag bezig om beter te worden. Prof worden is natuurlijk een droom. Ik denk dat 2022 een jaar kan zijn waarin ik de puntjes op de i kan zetten. Dankzij de koersen met onze World Tour-ploeg merk ik dat ik steeds beter tot mijn recht kom in een sterk deelnemersveld. Dat hoge niveau kan ik steeds beter aan en hopelijk blijft die stijgende ontwikkeling doorgaan. Ik blijf mezelf verbeteren en mijn grenzen verleggen. Dat maakt deze verlenging een logische keuze.”

Ook Geleijn kijkt uit naar nog een jaar in het geel-zwarte tenue. “Ik ben blij met mijn contractverlenging. Voor mij is het de beste ploeg om mezelf te ontwikkelen. Ik denk dat ik de afgelopen twee jaar flinke stappen gezet heb en dat hoop ik door te zetten. Daarvoor zit ik goed op mijn plek. Ik voel me echt thuis hier. De koersen samen met de jongens van de World Tour zijn in mijn ogen geweldig. Ik hoop in de toekomst nog veel van dat soort wedstrijden te rijden. Op die manier kunnen we ervaring opdoen en proeven van het echte werk.”

Foto SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl