Van Dijk: "Voor zekerheid gekozen richting Rio"

Maandag 07 oktober 2013

Women - Ellen van Dijk zette vanmiddag in Eemnes haar handtekening onder een driejarig contract met het Boels-Dolmans Cycling Team. De wereldkampioene tijdrijden vond juist de zekerheid die haar nieuwe Nederlandse werkgever kon bieden richting de Olympische Spelen van Rio 2016 een belangrijk argument om te tekenen.

Daarmee komt een einde aan een vijfjarige samenwerking met de ploegen van Kristy Scrymgeour, de eigenaar/manager van Specialized-Lululemon. Van Dijk: "Dat is best een moeilijke beslissing geweest, ik heb het altijd super naar mijn zin gehad bij het team en heb mezelf er als renster geweldig kunnen ontwikkelen. Maar mijn huidige team kon me niet de zekerheden geven op de langere termijn die Boels-Dolmans wel te bieden had. In het vrouwenwielrennen is zekerheid voor drie jaar best bijzonder, maar dit team gaat zeker tot en met 2016 verder, dat betekent dat ik een lijn kan uitstippelen richting Rio 2016, waar ik op de tijdrit om de medailles hoop mee te strijden."

Groeiende ambities

De gesprekken met Boels-Dolmans liepen - net als die met Rabobank overigens - al vanaf vorig jaar. Van Dijk: "Het was duidelijk dat de ploeg me graag wilde hebben en ik zie er een uitdaging in om mede gestalte te geven aan de groeiende ambities van de sponsors. Ik vind het een interessant project om de ploeg naar de top van het vrouwenfietsen te helpen begeleiden." Dat haar formatie een Nederlandse licentie heeft, speelde ook een rol. "Bij een Amerikaanse ploeg sta je toch iets minder in de schijnwerpers in eigen land, al had ik bij het WK over media-aandacht niet te klagen. Zowel voor het team als voor mij is het goed om voor deze Nederlandse ploeg meer bekendheid te genereren. Anderzijds is de samenstelling van de ploeg in 2014 best heel internationaal, zoals ik gewend ben eigenlijk. Maar dan met Nederlandse sponsors."

Doelen niet veranderd

De doelen van Van Dijk zullen niet veranderen voor komend seizoen. "Ik zal geen wedstrijden op de baan rijden komende winter. Mijn keuze om in 2013 alleen voor de weg te kiezen, heeft zich uitbetaald in successen en ik zie geen reden om daar iets in te veranderen. Wellicht zal ik me komend jaar minder op het WK tijdrijden richten, het parcours zou een lange klim bevatten, maar dat weet ik nog niet zeker. Ik wil wel mijn titel verdedigen, maar ik weet nog niet of de kans op goud wel net zo groot is als in Florence. Mijn focus zal in ieder geval op de wereldbekerklassiekers en de korte vlakke etappekoersen blijven liggen, zoals de Boels Rental Ladies Tour en de Energiewacht Tour. Ik heb er veel zin in." 

Foto: © SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl