Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kruijswijk is tweede in pittige Vuelta-etappe

Zondag 29 augustus 2021

Elite men - Steven Kruijswijk is als tweede over de streep gekomen in de vijftiende rit van de Vuelta a España.

De renner van Team Jumbo-Visma stuitte in de strijd om de ritwinst op Rafal Majka, die net wat sterker bleek. Kopman Primoz Roglic eindigde in het gereduceerde peloton en gaat als nummer drie van het algemeen klassement de tweede rustdag in.

Direct vanaf de eerste kilometer werd er slag om slinger gedemarreerd. Heel veel renners wilden in de vlucht van de dag postvatten, waaronder ook Sepp Kuss namens de geel-zwarte brigade. Zijn ontsnapping, en velen die volgden, kregen geen ruimte van het peloton. Uiteindelijk lukte het Kruijswijk om mee te schuiven met een nieuwe grote groep. De Nederlander viel vanuit die groep aan en deed er alles aan om de eerder weggereden Majka te achterhalen, maar slaagde daar uiteindelijk niet in.

“Het was heel erg lastig om in de vlucht te geraken”, vertelde Kruijswijk. “De samenwerking in de achtervolgende groep was niet goed, dus besloot ik op een gegeven moment zelf aan te vallen. Ik kwam wel iets dichterbij, maar ik moest ook mijn eigen tempo houden. De enige hoop was dat Majka zou instorten, maar dat gebeurde voor mij helaas niet. Hij was ijzersterk en voerde echt een nummertje op. Het was niet de bedoeling om in de aanval te gaan, maar in een grote groep wilden we altijd iemand meehebben. Dat was ik vandaag.Het is mooi dat ik de vrijheid kreeg om voor de ritzege te gaan. Dat waardeer ik zeker. Het was een gekkenhuis vanaf de start. Het tempo lag heel de dag heel erg hoog. Ik denk niet dat iemand vandaag een makkelijke dag heeft gehad. Dus wat dat betreft komt een rustdag morgen wel goed uit.”

Foto SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl