Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

COVID-besmetting: Jumbo-Visma breekt op

Woensdag 12 januari 2022

Elite men - Na een positieve coronatest binnen het team, heeft Team Jumbo-Visma vanochtend het trainingskamp in Alicante beëindigd. Wie naar huis mag, gaat naar huis of traint op individuele basis verder in Spanje, met minimale ondersteuning vanuit het team. De besmette persoon, die tot dusver klachtenvrij is, en de zogeheten ‘close contacts’ gaan conform de richtlijnen in quarantaine.

De ploeg voerde dagelijks testen uit bij alle personen in de bubbel. De eerste training was gisterochtend en in de middag werd het team gepresenteerd aan de media en via een livestream. De besmetting is thuis opgelopen. Omdat als voorzorgsmaatregel iedereen in gescheiden compartimenten trainde en at, is het aantal close contacts beperkt gebleven.

Desalniettemin is de opschorting van de trainingsstage een streep door de rekening voor Team Jumbo-Visma. “Het doemscenario is uitgekomen”, vertelt Mathieu Heijboer, performance manager van de ploeg. “Wel een scenario waarmee we rekening hebben gehouden natuurlijk. We hadden al besloten hoe te handelen in een dergelijke situatie en allerhande maatregelen genomen. Om verdere verspreiding te voorkomen is opbreken de beste optie. Dat is even een logistieke klus om te klaren.”

Sportief directeur Merijn Zeeman vult aan: “We willen de gezondheid van renners en staf niet op het spel zetten. Daarom breken we ons trainingskamp zo goed als af. Het is nogmaals bevestigd dat het enorm lastig is om in deze tijden dit soort activiteiten te organiseren. Het sportieve deel gaan we zo goed mogelijk waarborgen, zodat de renners hun voorbereiding op het seizoen voort kunnen zetten binnen de mogelijkheden. Het is een spijtige zaak, maar de enige juiste keuze.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl