Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia’s Tour 2022 start in Hardenberg

Dinsdag 18 januari 2022

Elite men - Olympia’s Tour start dit jaar in Hardenberg. De oudste etappekoers van Nederland streek de afgelopen jaren al vaker neer in de stad aan de Overijsselse Vecht.

Dit jaar wordt Olympia’s Tour verreden van 17 tot en met 20 maart. Op de openingsdag staan er direct twee ritten ingepland voor de elite- en beloftenrenners. Eerst is er een ploegentijdrit van 10,4 kilometer voorzien en later op de dag wordt een rit rond Hardenberg verreden met een lengte van 77 kilometer. 

Olympia’s Tour is van oudsher een etappekoers waarin talenten zich in de etalage kunnen rijden bij profteams. Vanaf 2008 wisten de winnaars van de ronde altijd een profcontract af te dwingen. Op de erelijst prijken de namen van onder anderen Lars Boom, Cees Bol, Julius Johansen, Pascal Eenkhoorn en Dylan van Baarle.

De voorgaande twee edities konden door de toen geldende coronamaatregelen niet door gaan.  Dit voorjaar verwachten we meer ruimte voor de sport. Sander de Pestel (nu prof bij Topsport Vlaanderen), de winnaar van 2019, krijgt daarmee eindelijk een opvolger. De organisatie van Olympia’s Tour verwacht op korte termijn het gehele rittenschema bekend te kunnen maken.

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl