Longo Borghini wint Parijs-Roubaix Femmes

Zaterdag 16 april 2022

Women - Elisa Longo Borghini heeft de tweede editie van de vrouwenversie van Parijs-Roubaix op haar naam gebracht.

Na een aanval van Lotte Kopecky (SD Worx), Lucinda Brand (Trek-Segafredo) en Marta Bastianelli (UAE) trok de Italiaans kampioene van Trek-Segafredo ten aanval op 34 kilometer van het einde.

Chantal van den Broek-Blaak leek snel de kloof te dichten, maar bleef op tien seconden te steken met een aantal anderen in haar wiel. Zonder hulp liep de marge van de Italiaanse op. Die was al derde in de vorige editie na de nu afwezige Elizabeth Deignan (zwanger) en Marianne Vos (positieve coronatest).

Daarachter had Blaak het even lastig, maar toen ze terugkeerde bij haar ploeggenote Lotte Kopecky greep ze opnieuw de leiding in een groep met ook verdedigers Ellen van Dijk en Lucinda Brand van Trek-Segafredo) en Floortje Mackaij (DSM).

Longo Borghini (30) had al onder meer de Ronde van Vlaanderen, de Trofeo Binda en de GP de Plouay op haar naam staan.

Lotte Kopecky en Lucinda Brand gingen mee op het podium.

Na afloop Kon Brand prima leven met de afloop. ‘’De situatie met Elisa Longo Borghini alleen vooruit was veel beter voor ons. Ik zat in mijn kopgroep met twee rappe vrouwen vooruit. Dat was nog een hele kluif geworden voor me om dan de zege binnen te halen. Elisa ging op het goede moment en hield stand. Ik denk dat we hier als ploeg heel blij mogen zijn met de eerste en derde plaats.’’

Foto's: © Sportfoto Bart Hazen

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl