Vrouwentour 2023: met Tourmalet en tijdrit

Donderdag 27 oktober 2022

Women - De organisatie van de Tour de France heeft het parcours van de Tour de France Femmes voor 2023 bekend gemaakt. Opnieuw ligt het zwaartepunt in het slotweekend.

Na een aankomst op de Tourmalet op de voorlaatste dag wordt de wedstrijd afgesloten met een tijdrit van 22 kilometer door Pau. De ronde start dit jaar niet in Parijs, zoals vorig jaar, maar in Clermont Ferrand. In totaal worden bijna duizend kilometers afgelegd, geheel op Franse bodem.

Bij de presentatie was de winnares van 2022 Annemiek van Vleuten aanwezig, net als onder anderen Pauliena Rooijakkers en Quinty Schoens. 

Van Vleuten kijkt alweer uit naar de Tour de France Femmes. ''Ik ben blij om te zien dat er een beroemde klim in het parcours zit, met de Tourmalet. Het is belangrijk dat er een aankomst bergop inzit en een tijdrit is eveneens mooi. Het is goed om te zien dat ze de ronde verder hebben kunnen finetunen. Het was heel speciaal om de eerste Tour te winnen. De impact daarvan was echt enorm. Wielerfans en ook niet-fans hebben het gezien. Dat maakt het de grootste zege uit mijn loopbaan. Komend jaar wordt het wel goed opletten in de beginfases. er zitten 'tricky stages' in, maar gelukkig geen gravel. Ik denk dat er een mooie balans in het rittenschema is, waarbij het voor mij zaak is de eerste zes dagen de focus te houden.'' 

Ook Demi Vollering liet van zich horen. ''Het is opnieuw een uitdagend parcours. Je moet in het begin uit de problemen zien te blijven. Dan kan het goed hectisch zijn, die ritten moet je echt zorgen geen schade op te lopen. Er zit maar één grote bergrit in, maar dat wordt wel een uitdagende etappe. Ik kijk al uit naar de verkenning. Ook is het mooi om een tijdrit te hebben.'' 

Rittenschema Tour de France Femmes 2023:

23/07: rit 1: Clermont Ferrand-Clermont Ferrand: 124 km

24/07: rit 2: Clermont-Ferrand - Mauriac: 148 km

25/07: rit 3: Collonges la Rouge - Montignac Lascaux: 147 km

26/07: rit 4: Cahors-Rodez: 177 km

27/07: rit 5: Onet le Chateau - Albi: 126 km

28/07: rit 6: Albi-Blagnac: 122 km

29/07: rit 7: Lannemezan - Tourmalet: 90 km

30/07: rit 8: Ind. Tijdrit Pau: 22 km

Foto: © Sportfoto

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl