Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia’s Tour krijgt finale in Beek

Maandag 21 november 2022

Elite men - De organisatie van Olympia’s Tour en de Limburgse gemeente Beek zijn overeen gekomen dat de slotrit van de oudste etappekoers van Nederland eindigt in Beek.  

Het was een grote wens van de organisatie en deelnemende ploegen om een Limburgetappe in het traject op te nemen. Dat is gelukt voor de slotetappe op zondag 26 maart, wat betekent dat alle favorieten tot het allerlaatst zullen strijden voor de eindzege in de etappekoers die al zoveel renners een profcontract opleverde.

Wethouder Ralph Diederen van Beek is blij met de overeenkomst. ‘’Ik ben blij en trots dat onze gemeente het decor voor de slotetappe vormt. We leveren graag een bijdrage aan de talentontwikkeling van Nederlands wielertalent in een van de oudste etappewedstrijden van Europa.’’

Ook in 1989 en 1990 was Beek finishplaats van de ronde. Voor de slotetappe van 2023 is een zwaar parcours voorzien.. Nadat de renners in een grote aanlooplus al veel beklimmingen kregen voorgeschoteld, is een finale uitgetekend waarin de Maasberg en Adsteeg scherprechter zullen zijn. 

De animo om deel te nemen aan Olympia’s Tour 2023 is erg groot. Al veertig team uit binnen- en buitenland hebben bij de organisatie aangegeven te willen starten.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl