Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia's Tour: op de Adsteeg wint Kramer

Zondag 26 maart 2023

Elite men - De slotetappe van Olympia's Tour is gewonnen door Jesse Kramer. Die won de sprint van een kleine kopgroep op de Adsteeg. Matias Bregnhoj werd eindwinnaar.

Een kopgroep met Jesse Kramer (Jumbo-Visma), Bert-Jan Lindeman (VolkerWessels), Frank van den Broek (A Bloc), Wessel Mouris (Scorpions), Matias Breghnhoj (Leopard), Kristian Pedersen (Restaurant Siri), Liam Slock (Lotto-Dstny), Jack Rooton Gray (Saint Piran) en Sebastian Larsen (Uno X) kleurde de finale van deze koninginnerit.

Nils Sinschek probeerde namens A Bloc de sprong naar voren te maken. Dat lukte niet. Voorin bleven Kramer, Lindeman, Van den Broek, Jack Rooton Gray en Pedersen over.

Bregnhoj was blij dat er vandaag heuvels op het menu stonden. ''Ik ben eigenlijk helemaal geen waaiercoureur, maar met veel inzet en ook wat geluk ben ik deze week goed doorgekomen. Toen we met de kopgroep weg kwamen, moest ik voor het klassement vooral Gray in de gaten houden, maar later werd Slock mijn belangrijkste concurrent, toen hij kwam aansluiten. Die maakte een  zeer sterke indruk, maar ik wist hem in de finale toch achter me te houden. Mooi dat we als team de leiding vanaf donderdag in handen hadden en dat ik het af kan ronden. Eerlijk gezegd is het mijn eerste UCI-zege en daar ben ik heel blij mee. Daarmee heb ik niet voor niets zo hard gewerkt deze week.''

Ook dagwinnaar Jesse Kramer was in zijn nopjes met de winst vandaag op de Adsteeg. Ook voor hem zijn eerste in deze categorie. ''Dit is dan wel een hele mooie overwinning. Ik viel in de slotronde al eens aan op de Snijdersberg en toen merkte ik dat er een paar mannen tijdelijk af moesten. Vervolgens durfde ik de sprint wel aan voor de zege. Iemand ging aan en ik kon er overheen komen. Ik ben er heel blij mee. Met de eindzege ben ik onderweg niet echt bezig geweest, maar heel mooi dat ik hier nog als derde op het podium sta en de jongerentrui mee naar huis mag nemen.''

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl