Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Jumbo-Visma met Kruijswijk en Van Baarle naar Dauphiné

Vrijdag 02 juni 2023

Elite men - Team Jumbo-Visma neemt van 4 tot en met 11 juni aan het Critérium du Dauphiné. Onder anderen Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle, die zijn rentree maakt na een zware val in Parijs-Roubaix, maken deel uit van de zevenkoppige selectie.

Voor Van Baarle wordt de Dauphiné zijn eerste wedstrijd sinds begin april. De 31-jarige Nederlander liep na een val in Parijs-Roubaix breuken op in zijn hand en schouder. “De voorbereiding op de Dauphiné verliep goed. We hebben op de Sierra Nevada een goede trainingsperiode gehad. Voor mij was het even afwachten hoe groot mijn conditionele achterstand zou zijn na de blessure, maar dat viel allemaal goed mee. Ik heb mijn trainingen afgewerkt zoals ik het voor ogen had. Ik ben er klaar voor.”

Van Baarle verteerde zijn overstap naar Team Jumbo-Visma goed. Hij rijdt straks voor het eerst een wedstrijd in dienst van Tourwinnaar Jonas Vingegaard. “Ik heb al meerdere trainingskampen met Jonas achter de rug, maar de Dauphiné wordt onze eerste koers samen. Daar kijk ik enorm naar uit. Ik zie het als een eerste echte test richting de Tour. Het wordt ook een goed leerproces voor ons als groep. Ik zal proberen om zoveel mogelijk mijn ervaring te delen met hen.”

Naast Steven Kruijswijk en Dylan van Baarle staan namens Team Jumbo-Visma ook Tiesj Benoot, Nathan Van Hooydonck, Jonas Vingegaard, Christophe Laporte en Atilla Valter aan de start.

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl