Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Valse start Jumbo-Visma in Vuelta

Zaterdag 26 augustus 2023

Elite men - Team Jumbo-Visma is als elfde geëindigd in de openingsploegentijdrit in de Vuelta a España. Ondanks de natte omstandigheden, vallende duisternis en een lekke band van Jonas Vingegaard wist de geel-zwarte brigade de achterstand op winnaar Team DSM-Firmenich tot ruim een halve minuut te beperken.

 Onder kletsnatte omstandigheden vertrok Team Jumbo-Visma voor een teamchrono van 14,8 kilometer in de straten van Barcelona. Vlak voor het eerste tussenpunt kreeg Vingegaard te maken met een lekke band, waardoor de Deen genoodzaakt was van fiets te wisselen. De rest van de ploeg wachtte op Vingegaard - die samen met Primoz Roglic kopman van Team Jumbo-Visma is in deze Ronde van Spanje - waardoor kostbare tijd verloren ging.

Na een sterk tweede deel zette de Nederlandse ploeg de klok stil op 18 minuten en 2 seconden. Daarmee noteerde het team de elfde tijd. "Gezien de omstandigheden mogen we tevreden zijn met hoe we het gedaan hebben. Door de regen, het slechte zicht en de lekke band van Jonas kwamen we in een moeilijke situatie, maar ik vind dat we die goed hebben gemanaged", aldus Mathieu Heijboer, Head of Performance van Team Jumbo-Visma.Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl