Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Grondlegger jeugdafdeling Peddelaars Hoogeveen overleden

Zaterdag 28 oktober 2023

National - Afgelopen week is op bijna 90-jarige leeftijd Kees de Jong overleden. De geboren Winterswijker stond aan de basis van de succesvolle jeugdafdeling van De Peddelaars uit Hoogeveen.

Luc(as) Reinds heeft warme herinneringen aan De Jong, die volgens hem veel betekenis had voor het succes van de Drentse wielerclub.

''In 1968, was het Kees de Jong, die jeugdleider werd bij de Hoogeveense wielrenvereniging De Peddelaars. Hij begon met jeugdwedstrijden  in verschillende buurten en aangrenzende dorpen. Dit was een groot succes, met soms meer dan 80 deelnemers. Hij kreeg al spoedig assistentie van een goede kameraad, Piet van Kuilenburg. Samen bouwden zij verder aan de ontwikkeling van het jeugdwielrennen. In mei 1969 werd de eerste jeugdwedstrijd binnen De Peddelaars georganiseerd en daar werd een zogenaamde “kernploeg” uit geformeerd. Ook in de wintermaanden was men actief, met o.a. voetballen, handballen en zwemmen. Met de komst van Jan van der Eng, een oud-wielrenner, kwam er een technische man de jeugdleiding versterken en kwamen er meer echte racefietsjes. In 1970 werden er door De Peddelaars acht jeugdwedstrijden georganiseerd. Kees de Jong en zijn maten, deden ook hun uiterste best, om het jeugdwielrennen populair te maken in het noorden. Zij zijn hier prima in geslaagd, gezien de huidige resultaten. Het was altijd prettig om samen te werken met de jeugdleiding van De Peddelaars en daar was Kees de Jong een belangrijke  figuur in. Veel oudgedienden zullen hem als zodanig herinneren.''   

Foto: © SportfotoEerder...

National Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl