Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Preview NK Veldrijden: Ook spanning bij de mannen

Donderdag 11 januari 2024

Offroad - Als komend weekeinde het NK Veldrijden in Hoogeveen wordt gehouden, is dat twee jaar nadat de wedstrijd aanvankelijk gepland stond. Zaltbommel was al voor 2020 voorzien, maar zag de wedstrijd twee keer afgelast. De Gelderse plaats eiste het eerste reguliere NK op en de Drentse organisatie schoof mee. Nu is het zover.

Locatie is Paviljoen Nijstad.  Het parcours is +/- 2,7 kilometer lang, bevat zandstroken, schuine kanten, heuvels, bruggen en grasstroken.  Exclusief rijden de renners voor het VIP paviljoen langs. Parcoursbouwers Jeroen Turkstra, Jan de Roos en Cees Quint zorgen dat het parcours met vele vrijwilligers wordt uitgezet en veilig wordt gemaakt voor deelnemers en bezoekers. 

Bij de vrouwen krijgen we ook bij afwezigheid van wereldkampioene Fem van Empel en mogelijk Ceylin del Carmen Alvarado een spannende strijd. Puck Pieterse lijkt favoriet, maar met Lucinda Brand heeft ze een stevige uitdaagster ondanks een gebroken neus. Ook Inge van der Heijden, Manon Bakker, Annemarie Worst, Aniek van Alphen en mogelijk Denise Betsema mengen zich in de strijd om de medailles.  

Bij de mannen zal titelverdediger Lars van der Haar aan de bak moeten, ook bij afwezigheid van Mathieu van der Poel. ''Ik denk dat juist zonder hem erbij er veel renners aan elkaar gewaagd zijn op dit NK voor de mannen'' zegt hij op de site van de KNWU. ''Mijn ploeggenoten Pim Ronhaar en Joris Nieuwenhuis zijn dit seizoen zeker renners om rekening mee te houden, maar ook Ryan Kamp geef ik een kans en Corné van Kessel hoopt ook op een podiumplek. Een strategische ploegenwedstrijd met mijn teamgenoten van Trek Baloise Lions verwacht ik niet, we zijn allemaal prof we zullen ervoor vechten. En een NK blijft een aparte wedstrijd. Vorig jaar won ik, terwijl ik bepaald niet mijn beste dag had, dat kan ook gebeuren.’’ Belofte Tibor del Grosso kan een outsider zijn.

TV Drenthe zendt zondag vanaf half twee de wedstrijden van de mannen en vrouwen live uit. De NOS neemt de beelden op de site over. De wedstrijden zijn het hele weekend gratis toegankelijk voor publiek.

Programma NK veldrijden Hoogeveen

Zaterdag 13 januari

9.30 uur: masters 40+

10.45 uur: nieuwelingen meisjes

11.45 uur: masters 50+

13.00 uur: nieuwelingen jongens, eerstejaars

14.30 uur: amateurs

15.45 uur: nieuwelingen jongens, tweedejaars

Zondag 14 januari

10.30 uur: vrouwen junioren

12.00 uur: mannen junioren

13.40 uur: elite en beloften vrouwen

15.00 uur: elite en beloften mannen

 Foto: © SportfotoEerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl