Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Olympia’s Tour met aankomsten in Ruurlo en Tiel

Maandag 22 januari 2024

Elite men - Olympia’s Tour keert dit jaar terug op bekend terrein. Net als in 2023 krijgt de oudste etappekoers van Nederland aankomsten in Ruurlo en Tiel. 

Op zaterdag 23 maart start de vierde rit met aankomst in Ruurlo in het Drentse Gieten, waar dan de dag voordien Roden aankomstplaats is geweest. Op de slotdag voert de route van Neede naar Tiel. Daarmee doet de rittenkoers opnieuw twee dagen de Achterhoek aan. 

De start van de vijfdaagse etappewedstrijd is op woensdag 20 maart voorzien in Medemblik (Noord-Holland) . 

De route van de voorlaatste etappe voert van het Drentse wielerdorp Gieten naar Ruurlo, waar na 170 kilometer de finishlijn voor een laatste keer wordt overschreden. De renners komen via de Holterberg richting de Achterhoek. De finish is omstreeks 16.15 uur voorzien op de Barchemseweg in Ruurlo. 

Een dag later klinkt het startschot om 12 uur op het Vlearmoesplein in Neede, Tiel is opnieuw aankomstplaats. De route voert opnieuw naar het bedrijfspand van hoofdsponsor Metec, waar de finishlijn is getrokken, en is tot aankomst in Tiel exact hetzelfde als vorig jaar.

Organisator Thijs Rondhuis van Courage Events is blij met dit slotweekend. ‘’De beide etappes met aankomst in Gelderland bieden ons de kans om de heuvels rond Nijverdal, Arnhem en Rhenen aan te doen. Maar ook de wind kan in deze lange etappes, waarin we het oostelijk deel van Nederland doorkruisen, een flinke factor van betekenis zijn. Opnieuw zal de winnaar van Olympia’s Tour van vele markten thuis moeten zijn.’’

Foto Sportfoto.nl

Koop Tom Dumoulin Triomf en TwijfelEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl