Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Van Baarle en Kruijswijk missen Tour na val Dauphiné

Donderdag 06 juni 2024

Elite men - Door een zware val in het Criterium du Dauphiné vandaag werd de rit geneutraliseerd uitgereden. Dylan van Baarle en Steven Kruijswijk mochten daarna een kruis over hun Tourstart maken.

Op zo’n twintig kilometers van de aankomstlijn werd de wedstrijd opgeschrikt door een massale valpartij in de spekgladde afdaling van de Côte de Bel-Air. In het peloton gingen enkele tientallen renners, waaronder Van Baarle en Kruijswijk, tegen de grond. De Team Visma | Lease a Bike-renners werden beiden afgevoerd naar het ziekenhuis. De wedstrijdleiding besloot even later wijselijk om de etappe te neutraliseren. Het peloton reed vervolgens in groep richting aankomstplaats Saint-Priest, waar er geen tijdsopnames werden genomen.

Ploegleider Grischa Niermann van Visma | Lease a Bike reageert na afloop. “Er waren al enkele valpartijen geweest, dus het was duidelijk dat de wegen er best glad bij lagen. De rechte weg waar de grote val gebeurde vormde eigenlijk geen gevaar, maar het was er spekglad. De helft van het peloton lag op de grond, waaronder dus Dylan en Steven. Ze waren allebei zwaar gehavend, wat een nieuwe grote domper is voor de ploeg.´  In het ziekenhuis bleek Van Baarle zijn sleutelbeen te hebben gebroken. Kruijswijk heeft een barstje in zijn heup opgelopen. Beide renners missen de Tour als gevolg daarvan.

“We hebben nog steeds vijf renners in koers”, voegt Niermann eraan toe. “Matteo Jorgenson staat als derde in het algemene klassement uitstekend geplaatst voor aanvang van het zware slotweekend. We zullen er zeker blijven voor gaan. De opgaves zijn opnieuw een bittere pil om te slikken, maar we moeten veerkracht tonen.”

Foto: © SportfotoEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl