Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nieuwe impuls voor Nederlands MTB-team Feenstra-Felt

Maandag 27 januari 2014

Offroad - Bij Feenstra-Felt heeft men dit jaar een meer internationale uitstraling gekregen. Een beslissing die direct tot resultaat leidde, want Blaža Klemenčič (33) bezorgde haar Nederlandse MTB-team op Lanzarote een flitsende seizoenstart door achter de Britse Sally Bigham in de eerste etappe van een vierdaagse etappekoers als tweede te eindigen.

De Sloveense mountainbikester veroverde in 2004 de Europese titel op het onderdeel cross country. Ze vertegenwoordigde haar vaderland tweemaal op rij bij de Olympische Spelen: in 2008 in Peking en 2012 in Londen. Ook teammanager Robert Pintaric maakte de overstap van Calcit naar Feenstra-Felt. ,,Met Robert Pintaric als ervaren teamanager en Blaža Klemenčič als ervaren renster willen we ons team verder professionaliseren’’, zegt teambaas Maarten Kemperman. Ook het Oostenrijkse talent Lisa Mitterbaur gaat dit seizoen namens Feenstra-Felt een gooi doen naar de podiumplaatsen. Kemperman: ,,Vorig seizoen reed Lisa zich in de kijker door in bijna alle World Cupwedstrijden in de top-tien te finishen. Zij is dus ook een echte aanwinst voor het team.’’

Belgen en Nederlanders 

Naast Klemenčič en Mitterbauer bestaat het team dit seizoen uit de beide Belgische talenten Robby de Bock en Ruben Scheire en de Nederlandse talenten Roy Beukers en Thijs Zuurbier. De Surhuizumer veldrijder/mountainbiker Gosse van der Meer zal op de mountainbike de kleuren van Feenstra-Felt verdedigen.



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl