Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Cancellara pakt E3 Harelbeke, Langeveld vijfde

Vrijdag 22 maart 2013

Elite men - Fabian Cancellara heeft de 56e editie van de E3 Harelbeke gewonnen. De Zwitser van RadioShack reed op de Kwaremont, 35 kilometer voor de streep, weg uit de kopgroep en werd niet meer teruggepakt. Sagan won de sprint van de achtervolgers, de derde plaats was voor Daniel Oss. Sebastian Langeveld werd knap vijfde.

Nadat een vroege groep vluchters van zes (met o.a. Wouter Mol en Stefan van Dijk) werd opgerold, kwam de koers op de Taaienberg echt los. Een elitegroep maakte zich los en Omega Pharma-QuickStep leek met Tom Boonen, Stijn Vandenbergh en Zdenek Stybar voorin de wedstrijd in handen te hebben. Maar op de Kwaremont besloot Cancellara aan te vallen. "Ik moest daar gaan, ik wilde weten hoe de anderen erbij zaten en wilde af van de grote blokken van Omega en Sky."

Langeveld sterk
Sebastian Langeveld reed een groot stuk van de Kwaremont maar kon Cancellara's versnelling net niet beantwoorden. Hij was met Daniel Oss, Peter Sagan, Geraint Thomas en Sylvain Chavanel gedwongen tot de achtervolging. Langeveld: "Het duurde even voordat we echt voluit draaiden met z'n allen. Toen was Cancellara al weg. Maar ik ben tevreden met dit resultaat. Mijn vorm is goed, zeker met het oog op volgende week."

 Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl