Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Deense concurrentie deert Overijssel niet

Dinsdag 04 maart 2014

Elite men - Hoewel er daags voordien en op de wedstrijddag zelf twee Deense wedstrijden van dezelfde status op de kalender staan, heeft de organisatie van de Ronde van Overijssel over belangstelling voor 62e editie, die voor zaterdag 3 mei gepland staat.

Ruim vijfenveertig teams hebben zich aangemeld bij de organisatie en dat is veel meer dan er op zaterdag 3 mei daadwerkelijk kunnen starten in de klassieker met een UCI 1.2 status. Het bestuur achter de wedstrijd zal daarom in de komende periode een keus moeten maken om te bepalen welke ploegen ook daadwerkelijk aan de start komen.  “Ik had verwacht dat de concurrentie van Deense wedstrijden Skive-Lovet en de Himmelland Rundt moeilijkheden zou geven” zegt deelnemer coördinator Jos Lammertink. “Maar dat is me heel erg meegevallen. Het laat wel zien dat we het vertrouwen van de teams hebben en zij graag bij ons komen rijden.”

Vrouwen

Bij de eerste vrouweneditie van de Ronde van Overijssel voor vrouwen heeft Lammertink meer last van concurrentie en wel vanuit Luxemburg. De wereldkampioenes Marianne Vos (weg) en Ellen Van Dijk (tijdrijden) kiezen voor deze bestaande wedstrijd. Wel rijden Kirsten Wild en Loes Gunnewijk in de Ronde van Overijssel. Lammertink: "We dachten op vrijdag 2 mei een vrije datum te hebben, maar de Luxemburgse organisatie verschoof hun wedstrijden. Dat is jammer. Maar het is de eerste keer en laten we vooral kijken naar wie we wel hebben."

Foto: © Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl