Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman vijftiende in etappe 2 Catalunya

Dinsdag 25 maart 2014

Elite men - In de tweede etappe van de Volta a Catalunya was Wilco Kelderman (Belkin) bij de les. De Barnevelder eindigde in een gevaarlijke finale over natte straten op een vijftiende plaats. De dagzege ging voor de tweede dag op rij naar Luka Mezgec van Giant-Shimano.

“De laatste vijftig kilometer regende het heel hard en met name in de laatste kilometers werd het gevaarlijk met allerlei rotondes. Steven Kruijswijk en ik zaten echter goed van voren en dat scheelde een hoop”, aldus Kelderman, die tevreden is over de eerste twee dagen. “Tot nu toe gaat alles volgens plan. Ik heb wat andere teamgenoten dan in Parijs-Nice, maar het loopt lekker.”   

Sterk veld motiveert

Woensdag finisht het peloton bergop. Op La Molina zullen de klassementsrenners voor het eerst deze Volta a Catalunya in een rechtstreeks duel belanden. Kelderman kijkt er naar uit.   “De vorm is hartstikke goed. De klimmetjes zijn wat langer dan in Parijs-Nice en daar houd ik wel van. Ook het sterke deelnemersveld werkt motiverend. Ik verwacht veel controle en een hoog tempo aan het begin van de slotklim. Uiteindelijk zullen er een paar renners gaan aanvallen. Ik ben benieuwd hoe lang ik met de toppers meekan.”    

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl