Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ellen van Dijk: 'Dit smaakt naar meer'

Maandag 25 maart 2013

Women - Ellen van Dijk won dit seizoen al de GP Le Samyn en stond in de twee wereldbekerwedstrijden op het podium. Na haar tweede plaats in de Ronde van Drenthe was er zondag een derde stek in de Trofeo Alfredo Binda. "Ik ben echt goed in vorm momenteel. Nu nog een grote koers winnen.''

Van Dijk verraste zichzelf positief in de Italiaanse wereldbeker van afgelopen weekeinde. De renster van Specialized-Lululemon had de Trofeo Binda nooit echt als haar koers gezien. "Ik zie die wedstrijd toch meer als een koers voor klimmers. Maar in de kou en regen kwam er duidelijk een ander type coureurs boven drijven en daar was ik ook bij. Dat heeft natuurlijk ook met vorm te maken, want ik ben echt ontzettend sterk begonnen aan het seizoen."

Vizier op Vlaanderen

Twee keer stond ze dit prille wielerseizoen dus op het podium van een wereldbekerwedstrijd. Maar de hoogste trede was daar nog niet bij. "Het zou mooi zijn als dat in de Ronde van Vlaanderen wel lukt zondag, maar garanties heb je natuurlijk niet. Maar in deze vorm ga ik zeker proberen om de zege mee te doen. Misschien moet het nog maar een paar dagen regenen. Niet dat ik daar zo dol op ben, maar ik blijk in die omstandigheden beter in mijn element in vergelijking met veel concurrentes."

Foto: (C) SportfotoEerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl