Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Boom: ‘Ik ben fitter dan ooit.’

Zondag 17 februari 2013

Elite men - Lars Boom verkeert zes dagen voor aanvang van de Omloop Het Nieuwsblad in bloedvorm. De Blanco-coureur pakte zondagmiddag de winst in de tweede en laatste rit van de Tour du Haut Var door de sprint van een kopgroep te winnen. In het eindklassement werd hij tweede achter de Fransman Arthur Vichot.

Het is alweer je tweede zege van het seizoen. Het lijkt erop dat je klaar bent voor Omloop Het Nieuwsblad.
“Ja, ik voel me heel erg goed. Ik ben fitter dan ooit. Ik heb deze winter nog harder getraind dan andere winters en ik heb het gevoel dat ik écht een stap heb gezet. Volgens mij is dat ook wel te zien in de uitslagen. Ik ben enorm gemotiveerd voor de Omloop Het Nieuwsblad. De vorm is er om daar mee te doen om de zege.”

Wat wordt jullie plan voor zaterdag?
“Sep Vanmarcke en ik zijn kopmannen. De rest van de ploeg gaat er alles aan doen om ons te helpen aan een overwinning. Verder valt er niet te veel te bespreken. We kennen de wegen en een koers loopt toch nooit helemaal zoals je van tevoren bedenkt.”

Als ploeg zijn jullie enorm goed uit de startblokken gekomen in 2013. Is er hier sprake van een Blanco-effect?
“Ja, ik denk het wel. We zijn toch in de steek gelaten door Rabobank. Zo voel ik dat. Ik bedoel, het hartstikke goed dat Rabobank jarenlang een trouwe sponsor is geweest. Maar wij hebben niets te maken met de reden waarom zij de stekker eruit hebben getrokken. We zitten met allemaal jonge jongens, die hun sport altijd op een schone manier bedrijven. Waarom zou een sponsor dan stoppen? Door die hele situatie zijn we ontzettend gemotiveerd aan het seizoen begonnen. Iedereen wilde er meteen staan. En als je dan ook meteen resultaten boekt, zoals Tom-Jelte Slagter die de Tour Down Under wint, ontstaat er een enorm goede vibe.”Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl