Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Blanco had geen last van Rabo-vloek in Hel

Zondag 31 maart 2013

Elite men - Tussen Rabobank en de Hel van het Mergelland wilde het nooit zo vlotten op een verdwaalde podiumplaats van Jos van Emden na. De afgelopen jaren kon de Nederlandse ploeg nooit vat krijgen op de huidige Volta Limburg Classic. Zaterdag was dat anders voor opvolger Blanco.

Er ging geen ontsnapping voorbij of Blanco Pro Cycling zat mee in de veertigste editie van de Hel van het Mergelland/Volta Limburg Classic. In de eerste ontsnapping meldden Wilco Kelderman en Steven Kruijswijk zich, vervolgens was Bram Tankink één van de motoren van een volgende ontsnapping die tot ver in de finale reikte. Uiteindelijk sprintte – nadat een groep van 18 samen was gelopen in de slotronden rond Eijsden – Paul Martens namens Blanco op het ereschavot: derde. Niet de door de Limburgse ploegleider Frans Maassen zo gewenste zege, maar wel een beloning voor een attent gereden koers. Paul Martens had van de wedstrijd zelfs één van zijn doelen gemaakt, beseffend dat het lastig zou worden die ambities waar te maken.

Geen vast stramien

"In de World Tour-koersen lijkt er tegenwoordig een vast stramien te bestaan, zeker als Team Sky mee koerst. Dan weet je precies op welke momenten je bij de les moet zijn om een goede klassering te moeten behalen. Alleen wil iedereen dat en moet je héél goed zijn om ook weg te komen’’ aldus de perfect Nederlands sprekende Duitser. “In een wedstrijd als de Volta Limburg Classic is dat helemaal anders. Het parcours is zwaar, dus eigenlijk zou je jezelf willen sparen voor de finale. Maar omdat alle renners van continentale teams er vanaf het begin in vliegen, kun je jezelf dat niet permitteren. Het is zenuwachtig en je moet voorin koersen om valpartijen te voorkomen. En vervolgens moet je ook in de finale goed zijn om echt een topklassering te behalen. Hier zat de kou me wat tegen, maar ik wist ook dat er tegen winnaar Selig weinig te beginnen viel als alles bij elkaar bleef. Dat is een echte sprinter en die wint dan altijd van mannen die goed aan kunnen komen.”

Motivatie

Toch vindt Martens het belangrijk koersen als de Volta Classic te rijden. “Natuurlijk willen we World Tour-wedstrijden winnen of op het podium eindigen, maar we moeten eerst maar eens laten zien dat we in dit soort koersen echt kunnen mee spelen. Voor mij is dat belangrijk om de motivatie te houden en om even vertrouwen op te doen. Ik hoop na de Ronde van het Baskenland ook zo prominent mee te spelen in de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl