Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ferrand Prevot grijpt macht in Baskenland

Zaterdag 14 juni 2014

Women - Pauline Ferrand Prevot heeft in de derde etappe van de Emakumeen Bira de macht gegrepen. De Française van Rabo-Liv kwam met ruime voorsprong aan de streep en nam het geel over van ploeggenote Marianne Vos. Eerder won ze ook al de eerste rit.

In het klassement  gaat Ferrand-Prevot nu Vos (tweede) en Anna van der Breggen (derde) vooraf. Prevot ontsnapte in de slotfase uit een 18 rensters grote kopgroep en soleerde superieur naar de winst. Daarachter sprintte het restant van die groep voor de tweede plek. Marianne Vos onderstreepte daarbij nog eens de overmacht van de troepen van Koos Moerenhout door tweede te worden. De dagwinnares ging al op vijftig kilometer van de streep in de aanval. “Het was inderdaad nog ver, maar ik had echt niet het idee dat ik alleen weg zou komen. Ik rekende erop, dat er nog wel een of meer zouden aansluiten. Maar dat gebeurde niet. Niemand reageerde. De voorsprong werd snel groter, dan stop je natuurlijk niet meer. Het liep daarna goed en ik hoorde, dat de organisatie in de achtervolgende groep niet goed ging. Bovendien zaten daar nog eens Marianne, Anna en Lucinda.”

Van der Breggen: 'beetje saai'

Anna van der Breggen had een dubbel gevoel bij de vroege aanval van Ferrand Prevot. “Ik vond het voor mezelf nog te ver. Vijftig kilometer en een groot deel daarvan vlak. Maar we hadden wel afgesproken om al snel de druk op te voeren. We voelen ons allemaal goed. Uiteindelijk kwam Pauline weg. Ik ben heel blij voor haar. De teamgeest in de ploeg is heel groot, maar aan de andere kant werd het voor ons vervolgens wel een beetje saaie koers.”

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl