Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema sprint net buiten de top 10 in Zwitserland

Donderdag 19 juni 2014

Elite men - De zesde etappe van de Ronde van Zwitserland heeft een zege opgeleverd voor Matteo Trentin. De Italiaan van OmegaPharma-QuickStep werd gepiloteerd door klassementsleider Tony Martin. Diens concurrenten voor het algemeen klassement moesten alle zeilen bij zetten om geen tijdsverlies te leiden.

Bauke Mollema probeerde mee te sprinten in deze rit, maar finishte net buiten de top 10. Hij werd elfde. Toch was het geen gemakkelijke dag. “Het was lastig”, sprak Mollema. “Het tempo lag vanaf de start heel hoog. Een kopgroep reed vrij snel weg en niet lang daarna begonnen diverse teams te controleren. Echt stiel viel het daarna nooit. Bergop voelde ik me prima. We kenden de aankomst en dus wisten we dat we op één kilometer van de streep van voren moesten zitten.” 

Volle bak in tijdrit

Vrijdag moeten de renners één voor één een heuvelachtige tijdrit afleggen. Start en finish liggen in Worb. Het 24,7 kilometerlange parcours bevat diverse klimmetjes. Mollema weet wat hem vrijdag te wachten. “Morgen zullen de eerste verschillen gemaakt worden. Tony Martin zal normaal gesproken zijn voorsprong vergroten. Ik ga gewoon volle bak en dan zien we het wel.” Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl