Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Dumoulin: ‘Misschien rentree in Romandië’

Woensdag 03 april 2013

Elite men - Een val in de Omloop van de Sarthe betekende meteen het einde van het klassieke voorjaar van Tom Dumoulin. De renner van Argos-Shimano hoopt in de Ronde van Romandië weer op de fiets te zitten. ‘Maar ook dat is nog onzeker. Dit is enorm balen.’

Hoe ontstond die valpartij Tom?
“Zoals wel vaker in wat kleinere koersen, dachten dertig renners ineens dat ze de massasprint konden winnen. Daardoor werd het een enorm gedrang en was er twee kilometer voor de streep een enorme valpartij. Onze hele ploeg ging tegen de grond en ik lag zo’n beetje onderop. Ik had een wond op mijn knie en dacht dat de schade meeviel. Maar de wond bleek wel zo diep dat ik gehecht moest worden.”

En dat betekent voorlopig geen koers?
“Nee, inderdaad. Ik kan mijn knie nu niet buigen vanwege de hechtingen. Dus de komende week kan ik helemaal niets doen. Ik hoop dat ik het daarna weer rustig kan opbouwen. De Amstel Gold Race komt veel te vroeg. Luik zou wat betreft de knie nog wel kunnen, maar als je niet kan trainen, heb je daar niets te zoeken. Ik hoop nu dat ik in de Ronde van Romandië (23-28 april, red) kan starten. Dan kan ik daar weer ritme opdoen.”

Waar wordt dan je volgende doel?
“Dat weet ik niet. Mijn programma moet helemaal worden omgegooid, dus ik moet het met de ploeg bespreken. Ik acht de kans niet groot dat ik in de Tour de France zal starten, al is dat niet helemaal uitgesloten. We moeten het gewoon even bekijken.”

Je stak in goede vorm. Hoe zuur is dit?
“Het is enorm balen, ik had echt het idee dat ik iets moois zou kunnen laten zien in de klassiekers. Afgelopen seizoen was het WK in Limburg mijn absolute hoofddoel, maar kwam ik ten val in de Vuelta waardoor mijn voorbereiding in het water viel. Ik heb er een beetje een handje van om tegen de grond te gaan als ik in vorm ben en de belangrijke wedstrijden eraan komen.”

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl