Wild: 'Best ongelofelijk dat ik hier win'

Woensdag 03 april 2013

Women - Kirsten Wild heeft de eerste etappe van de Energiewacht Tour gewonnen en is daarmee ook de eerste leidster in deze etapekoers voor vrouwen. De renster van Argos-Shimano rekende in de straten van Winschoten af met haar laatst overgebleven concurrente Ellen van Dijk, die probeerde met een solo de anderen te verschalken.

Voor het klassement heeft de Zwolse als eerste draagster van de gele trui geen grote ambities. "Ik denk dat Ellen van Dijk in haar huidige vorm de wedstrijd niet uit handen geeft met de individuele tijdrit van vrijdag nog voor de boeg. Maar het is ongelofelijk dat ik hier win als eenling tussen de grote blokken van Specialized-Lululemon, Rabobank, Wiggle-Honda en Orica-AIS. Ik kwam hier voor ritwinst en dat is direct gelukt. Natuurlijk geef ik niets weg in het algemeen klassement, maar ik mik vooralsnog vooral op een eventuele ritzege."

Protest

De wedstrijd kwam in de laatste plaatselijke omloop rond Bad Nieuweschans - waar het eerste deel van de rit werd verreden - echt op gang toen eerst tien en later 22 rensters een kloof sloegen. In het verkeer in Winschoten liepen de groepen samen, maar daar kwamen de aanvankelijke koploopsters tegen in verweer. Zij dwongen - door op de finish stil te gaan staan - af dat zij opnieuw met 22 rensters de laatste plaatselijke omloop mochten afleggen. Vlak voor de finish ontsnapte uit deze groep het kwartet Gunnewijk, Van Dijk, Wild en Slappendel. Een ultieme poging van Nederlands tijdritkampioene Ellen van Dijk vanuit de laatste bocht werd alleen beantwoord door Kirsten Wild, die als in een zetel naar de streep werd gebracht en het vervolgens afmaakte. "Ja dat had ik niet kunnen denken'' analyseerde Wild na afloop. "Maar ik wist dat de aanval de beste verdediging was omdat ik van mijn ploeg niemand mee had en veel anderen met meerdere rensters voorin zaten. Daarom sprong ik mee toen er werd aangevallen en kon ik het uiteindelijk zelfs afmaken."

Foto: (C) Sportfoto

 

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl