Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Mollema komt top 10 van Tour binnen

Zondag 13 juli 2014

Elite men - Bauke Mollema werd in de etappe naar Gérardmer vandaag elfde en staat in het algemeen klassement nu negende. De Groninger uit de Belkin-formatie moest in deze regenachtige etappe Alberto Contador, Vincenzo Nibali en Richie Porte laten gaan.

De ritzege ging naar Blel Kadri van AG2R. Hij bleef over uit een kopgroep, waar ook Niki Terpstra deel van uitmaakte. “Ik voelde me vandaag redelijk goed”, sprak Mollema na afloop. “Het was wel weer even wennen om te klimmen. Op de eerste beklimming, de langste van de dag, voelden de benen ook een beetje anders aan. Op de laatste klim was het iedereen voor zich en kwam ik aanvankelijk iets te kort. Uiteindelijk kwam ik er echter goed doorheen en ik ben dan ook niet heel ontevreden. De verschillen zijn nog klein en ik hoop nog wat te verbeteren. Zeker wat betreft het langere klimwerk en dan is er nog veel mogelijk. Ik ben blij dat we nu de bergen ingaan, dat is toch meer mijn terrein.”

Ten Dam in top 20

Laurens ten Dam besloot de achtste etappe als 24e en sloop zodoende de top twintig binnen. De klimmer staat nu 19e. “Het deed vandaag pijn in de benen. Ik was de tweede steile berg wel een beetje aan het vervloeken onderweg. Ik had de klim verkend, maar hij viel in wedstrijdverband wel een beetje tegen. De regen en kou waren niet super voor mij. Ik kon echter redelijk meekomen”, besloot Ten Dam tevreden.

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl