Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Poels wil zich nu laten zien in Waalse Pijl

Zondag 07 april 2013

Elite men - Wout Poels mikt na zijn top tien klassering in de Ronde van het Baskenland nu op een mooi resultaat in de Waalse Pijl. De klimmer van Vacansoleil-DCM ligt op schema voor de Ardennenklassieker, die woensdag 17 april wordt verreden. ‘Ik mag tevreden zijn.’

Poels doet het goed sinds hij in februari zijn comeback maakte in de Rond van de Algarve. De Limburger eindigde vorige maand als tiende in de Tirreno-Adriatico, en sloot zaterdag de Ronde van het Baskenland af op de negende plaats. “Na Tirreno was Baskenland wederom een koers waarin ik het goede gevoel had. Op de echt steile klimmen waar explosiviteit nodig is haal ik mijn niveau nog niet maar verder mag ik tevreden zijn.”

Klimprogramma
Poels heeft in zijn voorlopige programma alleen maar klimkoersen opgenomen. Aanstaande woensdag rijdt hij de Brabantse Pijl. Een week later, in de Waalse Pijl, wil hij er echt staan. “Ik focus me op die wedstrijd.” Poels laat de Amstel Gold Race en Luik-Bastenaken-Luik schieten, en heeft na de Waalse Pijl alleen nog maar etappewedstrijden op zijn programma staan. Via de Ronde van Romandië, de Ronde van België en de Ronde van Zwitserland bereidt hij zich voor op de Tour de France.

Bekijk hier de L1-documentaire Retour over de comeback van Wout Poels.

 


Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl