Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Terpstra nog niet helemaal hersteld van Roubaix

Vrijdag 12 april 2013

Elite men - Niki Terpstra is nog niet helemaal hersteld van Parijs-Roubaix. De nummer drie van de keienklassieker kijkt desalniettemin uit naar zondag, als hij van start gaat in de Amstel Gold Race. ‘Ik rijd zonder druk.’

“Na Parijs-Roubaix heb ik een paar dagen niet veel getraind, ook vanwege het slechte weer”, zegt de nationaal kampioen. “Ik ben nog niet helmaal hersteld van Parijs-Roubaix, maar ik zal in de Amstel Gold Race zeker mijn best doen. Het is onze thuiswedstrijd en dat zorgt altijd voor een stukje extra motivatie. Het wordt mooi weer en er zal heel veel publiek zijn. Het nieuwe parcours is hetzelfde als het WK-parcours.  Dat bevalt me wel, hierdoor hebben meer renners kans op de overwinning.”

Geen druk
In de oude finale – met finish op de Cauberg – denkt Terpstra dat er maar drie man zijn die de Gold Race kunnen winnen. In de nieuwe situatie - met finish twee kilometer na de top van de Cauberg - kan het een tactisch spel worden. “Je kunt aanvallen voor de Cauberg, wachten tot na de Cauberg op de sprint. Het wordt gewoon interessant. Ik ga zelf zonder druk van start en ga zoals gewoonlijk alles geven. Mocht ik me niet goed voelen, dan rijd ik in dienst van het team.”

Foto: © QSI/Tim de WaeleTags: Terpstra

Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl