‘Genieten dat we aan de start staan’

Donderdag 21 februari 2013

Women - Team Futurumshop.nl maakt zaterdag in de Omloop Het Nieuwsblad het echte debuut in het vrouwenpeloton. Wegkapitein Mascha Pijnenborg zegt dat de ploeg met ambities start in de opener van het Europese wegseizoen, maar dat er met het vertrek op Vlaamse bodem ook zeker een mijlpaal bereikt is.

“We gaan daar als team gewoon ook even genieten van het feit dat we er als ploeg staan en dat er met Futurumshop.nl een hoofdsponsor op ons shirt staan. We hebben als groep vorig jaar de keuze gemaakt om een traject in te zetten en dankzij tal van sponsoren is het mogelijk om onze droom waar te maken. Dat is toch wel even een moment voor ons zaterdag.  Dat we er zijn, is al geweldig, maar we zullen er ook met ambitie invliegen.’’ Pijnenborg  weet dat een deel van de ploeg nog erg onervaren is. “We missen met Stephanie Pohl, Mieke Kröger (WK Baan) en Lise Olivier (nog in Zuid-Afrika) sowieso nog een aantal rensters. Voor Janine van der Meer wordt het haar eerste echte wedstrijd bij de elite-vrouwen en ook Mirthe Wagenaar is nog onervaren. Voor hen is het een kwestie van parcourskennis opdoen en het gewoon over zich heen laten komen. Maar we starten natuurlijk wel met een plan. Anouska Koster en ik zullen proberen met de ontsnappingen mee te zitten, voor het geval er een groep weet weg te blijven. In de sprint maakt Laura van der Kamp een goede kans op een topklassering. We hebben dus zeker ambities, maar zullen naar verwachting over een aantal weken én meer troeven kunnen inzetten én nog net wat verder staan met ons vormpeil. Maar het mag van ons natuurlijk best beginnen met een mooi resultaat.’’

Team Futurumshop.nl in Het Nieuwsblad: Alie Gercama, Laura van der Kamp, Mascha Pijnenborg, Anouska Koster, Janine van der Meer, Mirthe Wagenaar (Ned) en Aurore Verhoeven (Fra)

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl