Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Moreno Hofland: 'Dit soort werk ligt mij goed'

Woensdag 24 april 2013

Elite men - Dat Blanco ook zonder Theo Bos en Mark Renshaw nog wat te zoeken heeft in de Ronde van Turkije, bewees Moreno Hofland vandaag met een knappe derde plaats in de vierde etappe. ‘Sprinten met een kleine groep, dat ligt mij goed’, aldus de 21-jarige Brabander.

Het gebeurt niet in alle etappewedstrijden maar in Turkije worden ook de nummers twee en drie van de rituitslag op het podium geroepen. Hofland hield aan zijn derde plaats daarnaast nog een medaille over. “Het is ook mijn eerste podiumplaats bij de profs, dus dat is een mooi aandenken.” Na het wegvallen van Theo Bos en Mark Renshaw is Hofland de man voor wie de Nederlandse ploeg rijdt. “Ik krijg nu mijn kans, en die probeer ik te pakken. Morgen is het begin van de rit heel lastig, maar als ik er bij kan blijven, hoop ik opnieuw mee te sprinten.”

Greipel
Hofland hoefde in de vierde etappe alleen Andre Greipel en Nikias Arndt voor te laten gaan. “Na de laatste klim waren we nog over met een groep van een man of 35. Op video hebben we de aankomst van vorig jaar bekeken. Ik wilde constant bij de eerste tien zitten en vlak voor de laatste bocht bij de eerste vijf. Op 200 meter ging ik aan, Greipel kwam over me heen, maar ik kon wel zijn wiel houden. Een sprint met zo’n uitgedunde groep, dat ligt me gewoon goed. Misschien dat ik me in de toekomst ook kan mengen in de echte massasprints.”

Blijlevens tevreden
Ploegleider Jeroen Blijlevens wist dat Hofland geschikt is voor dit soort etappes. "Ook toen Theo Bos en Mark Renshaw er nog waren, zou Moreno deze rit zijn kans kunnen pakken. We zouden of voor Renshaw - die hier vorig jaar won - of voor Moreno gaan rijden, afhankelijk van wie zich het sterkst zou voelen in de finale. Renshaw viel natuurlijk uit, dus toen was het plan voor vandaag snel gemaakt. Hij heeft het goed gedaan. De trein rijdt vanaf nu voor Moreno."Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl