Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Kelderman winnaar witte trui Romandië

Zondag 28 april 2013

Elite men - Wilco Kelderman heeft de jongerentrui gewonnen in de Ronde van Romandië. De renner van Blanco reed Fransman Thibaut Pinot (FDJ) in de slottrijdrit uit het wit. Voor Kelderman is het zijn derde belangrijke overwinning in een jongerenklassement. Vorig jaar pakte hij al het wit in de Dauphiné en de Ronde van California.

De eindwinst in de Tour de Romandie was voor Chris Froome. De Brit van Sky werd derde in de door Tony Martin gewonnen tijdrit rond Genève en dat was voldoende om zijn eerste plaats in het algemeen klassement te verdedigen. Simon Spilak werd tweede in de eindstand op 54 seconden. Kelderman (23e in de tijdrit) eindigde zeer verdienstelijk als vijfde plaats op 2.03.

 

Nederlanders sterk in slottijdrit
Tony Martin was in 18,6 kilometer lange tijdrit 16 seconden sneller dan de Italiaan Adriano Malori (Lampre). Lieuwe Westra sloot de Zwitserse WorldTour-koers heel goed af door als vierde te eindigen in de rit tegen de klok. De Fries van Vacansoleil-DCM eindigde op 36 seconden. Stef Clement (Blanco) werd zesde op 50 seconden.

 

Rituitslag

Eindklassement

JongerenklassementTags: Kelderman

Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl