Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Giro: Lammertink wil zich laten zien

Donderdag 02 mei 2013

Elite men - Maurits Lammertink begint zaterdag aan zijn eerste Giro d’Italia. De renner van Vacansoleil-DCM vindt het prachtig dat hij geselecteerd is, maar hoopt zich nu ook te kunnen laten zien de komende drie weken.

Voor Lammertink, die bijna de gehele winter kampte met knieproblemen, was het een verrassing dat hij werd opgenomen in de Giro-selectie van Vacansoleil-DCM. “Voor mij is het eerste deel van het seizoen nog steeds aan de gang”, zegt hij op zijn website. “Maar eigenlijk ben ik alleen tevreden met hoe het de laatste weken ging. Tot half maart heb ik nog met een pijnlijke knie rondgereden, waardoor ik niet echt een goede winter heb gehad. Ook de eerste koersen gingen daardoor niet goed. Maar ik heb ze wel nodig gehad om uiteindelijk op dit niveau te komen. Catalonië heeft me goed gedaan. Door die koers ben ik weer wat sterker geworden en dan heb je af en toe net dat beetje meer. Gelukkig is dat nu voorbij en kon ik er in sommige koersen weer in vliegen, met als beloning dat ik mocht starten in de Amstel Gold Race, Waalse Pijl en straks ook de Giro.”

Uitrijden en in de aanval
Lammertink heeft voor de Giro, die zaterdag van start gaat in Napels, twee doelstellingen. “Het eerste doel is dat ik hem graag uit zou rijden. Dat zal al zwaar genoeg zijn verwacht ik. Verder wil ik mezelf graag een aantal keer laten zien in een ontsnapping. Misschien zit er op die manier een leuke uitslag in op een dag.”

Doe mee aan de gratis Giro-poule van CyclingOnline.nl >>Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl