Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Teunissen ijzersterk naar de winst in Hel van Voerendaal

Zondag 05 mei 2013

Elite men - Mike Teunissen is winnaar geworden van de Hel van Voerendaal. De Limburger van het Rabobank Development team toonde zich deze KNWU-beloftenwedstrijd al snel de beste van het deelnemersveld, maar werd door zijn ploegleider Arthur van Dongen terug geloften toen hij op honderd kilometer van de streep alleen vooruit kwam. In de slotfase wist hij alsnog van de concurrentie weg te rijden.

Lennard Hofstede maakte het succes van het Rabobank Development Team compleet door tweede te worden, Jurrien Bosters van Metec eindigde op een derde plaats. Merijn Korevaar maakte het succes van Rabo DT compleet door naar de vierde plaats te snellen.

Puzzelen

Winnaar Teunissen was na afloop vanzelfsprekend goed te spreken over zijn vorm van dit moment. "Het is natuurlijk best even puzzelen om na een succesvolle veldritwinter een programma samen te stellen dat ervoor zorgt dat je in Olympia's Tour goed kan zijn, maar ik denk dat we kunnen concluderen dat dit gelukt is. Voor de Tour de Bretagne had ik nog maar drie wedstrijden gereden, maar in deze Franse etappekoers merkte ik wel dat de vorm eraan zat te komen. In de Hel van Voerendaal was ik vanaf het begin goed en wist ik dat ik in de slotfase met de besten mee moest kunnen. Met een solo van een halve ronde kon ik de zege binnen halen. Mooi dat ook het team hier goed presteerde."

Metec leidt

Brian van Goethem van Metec neemt de leiderstrui van de KNWU Beloftencompetitie over van zijn ploeggenoot Elmar Reinders. Hun team blijf leiden in de ploegenstand van deze reeks voor Parkhotel Valkenburg en De Jonge Renner. Het Rabobank Development Team deed buiten competitie aan deze wedstrijd mee. De junioreneditie van de Hel van Voerendaal werd gewonnen door Nino Honigh, die Martijn Budding (tweede) en Sjoerd Bax (derde) mee kreeg op het ereschavot.

Foto: (C) Sportfoto



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl