Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Zilver Clement op Europese Spelen

Donderdag 18 juni 2015

Elite men - Stef Clement heeft tijdens de Europese Spelen in Bakoe de zilveren medaille gewonnen op de individuele tijdrit. De renner van IAM legde de ruim 50 kilometer rond Bakoe af in een tijd van één uur, 46 seconden en acht honderdste.Alleen Vasil Kirjienka was met zijn 59.36,03 sneller dan Clement.

Daarmee won de Nederlandse ploeg alle kleuren aan medailles vandaag. Ellen van Dijk won goud en Annmiek van Vleuten zilver bij de vrouwen. De viervoudig Nederlands kampioen tijdrijden heeft de afgelopen jaren veel ervaring kunnen opdoen met dit specialistische onderdeel. “Ik had tijdens mijn race veel aan de ervaring die ik al heb met het rijden van tijdritten. Na de eerste doorkomsten bleef ik geloven dat ik nog sneller kon. Uiteindelijk heeft dat deze mooie zilveren medaille opgeleverd.” Bondscoach Johan Lammerts is ontzettend tevreden met de behaalde resultaten op de tijdritten. “Vanochtend hadden de dames al een mooi resultaat neergezet, maar dat Stef daar ook nog een zilveren medaille aan weet toe te voegen maakt dit feest extra compleet. Ik ben ontzettend trots op wat Annemiek, Ellen en Stef hier hebben laten zien.”

Onder de eerste 500 deelnemers van ons Tourspel verloten we bidons van profploegen, waaronder Giant-Alpecin, Boels-Dolmans en Team Roompot:schrijf in!

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl