Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bellemakers: ‘Ik ga het zeker nog een keer proberen’

Maandag 06 mei 2013

Elite men - Dirk Bellemakers zat in de derde etappe van de Giro d’Italia in de vlucht van de dag. Niet alleen om publiciteit te pakken, maar ook in de hoop vooruit te blijven. ‘Daar fiets je toch voor’, zegt de renner van Lotto-Belisol vanaf de massagetafel

Je kondigde zondag al je aanval aan. Was het vandaag zo eenvoudig om weg te komen?
“Het viel inderdaad wel mee. De mannen van Sky zaten vanuit de start al op de kop, dan weet je dat ze willen controleren. We waren meteen weg, kregen snel twee minuten, dan weet je dat het de goede vlucht is. De ploegentijdrit liep niet zoals gehoopt, dus we hadden als Lotto-Belisol iets goed te maken. Op deze manier is de ploeg vandaag goed in beeld geweest.”

Was het daar ook om te doen, of heb je echt gedacht vooruit te kunnen blijven?
“Ja, absoluut. Anders begin ik er niet aan. Je hoopt toch dat de grote ploegen het een keer laten lopen. Helaas was dat niet zo, maar je moet het proberen. Daarnaast was het natuurlijk ook een mooie mogelijkheid om een trui te pakken. Ik moest alleen een keer van fiets wisselen voor die eerste klim waar we punten konden halen. Dat was zonde. Ik wilde ook niet geforceerd meteen terug proberen te komen, ik was bang dat dat me later zou kunnen opbreken.”

Het is je eerste grote ronde. Hoe bevalt het tot nu toe?
“Ik ben wel onder de indruk van de entourage. Zo’n circus heb ik nog nooit meegemaakt, eigenlijk. En het is hier schitterend koersen. Vandaag dat eerste stuk langs de kust, ik heb echt zeventig kilometer genoten. Ik ben ook tevreden dat ik vandaag al in de aanval heb gereden. Een goed begin is het halve werk. Ik merkte dat ik nog een beetje explosiviteit tekort kwam, maar dat komt zeker goed de komende drie weken. Jullie gaan me zeker nog een keer zien.”

Foto (c): RCSEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl