Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Degenkolb: 'Prachtige dag voor Argos-Shimano'

Woensdag 08 mei 2013

Elite men - Vorig seizoen schonk hij Argos-Shimano vijf zeges in de Ronde van Spanje, vandaag pakte hij daar zijn eerste ritzege in de Giro aan vast. John Degenkolb bleek opnieuw goud waard voor de Nederlandse ploeg. In een tumultueuze groepssprint was hij iedereen de baas.

“Dit is een prachtige dag voor Argos-Shimano”, aldus Degenkolb, die in de rit naar Matera de Spanjaard Angel Vicioso  (Katusha) en Blanco-Duitser Paul Martens voorbleef. “Mijn ploeggenoten hebben de hele dag de koers gecontroleerd. En op het eind kon ik het afmaken, maar het was wel loodzwaar.”

Geen gewone zege
De sprint in Matera was er één waar voorlopig nog wel even over nagepraat zal worden. In de laatste kilometer vloog een gangmaker van Degenkolb - Luka Mezgec - onderuit, waardoor er voorin gaten ontstonden in het peloton. Marco Canola (Bardiani) had een gaatje, vlak achter hem zat Degenkolb, ook alleen. De Duitser reed de Italiaanse koploper in de laatste rechte lijn voorbij, bleef de naderende concurrentie nipt voor, en voegde zo weer een prachtige prijs toe aan zijn erelijst. "Het was even spannend na de val", aldus ploegleider Addy Engels. "Maar toen zagen we dat John er langs was en het kon afmaken. We hadden deze etappe al aangevinkt. Dan is het prachtig als je het ook kunt afmaken."

Bulgac in de aanval
Net als vorig jaar hoeven we over de aanvalslust van de Nederlanders niet te klagen. Brian Bulgac (Lotto-Belisol) zat voor de tweede keer deze Giro mee in de vlucht van de dag, maar ook dit keer kregen de aanvallers niet voldoende ruimte.

Klassement
Luca Paolini (Katusha) blijft leider. In de top van het klassement waren er geen grote verschuivingen. Robert Gesink blijft de beste Nederlander op de twaalfde plaats.



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl