Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Oomen tweede in Tour d'Alsace

Donderdag 30 juli 2015

Elite men - Sam Oomen is tweede geworden in de eerste etappe van de Tour d'Alsace. De renner van het Rabobank Development Team zag de Noor Bjorn Nilsen Hoem naar de zege soleren in Bisschofsheim.

Oomen is de nieuwe leider in deze Franse etappekoers. De beslissende ontsnapping kwam op de laatste beklimming tot stand. De groep met Sam Oomen en de latere winnaar Hoem bestond aanvankelijk uit vier renners. Ook de Belg Laurens de Plus en de Rus Matvei Mamykin maakten deel uit van het kopgroepje. Van het kwartet maakte de Belg bergop de beste indruk, maar juist hij had grote problemen in de afdaling. De Plus miste een bocht en verloor daardoor de aansluiting met de andere aanvallers.

Op de top van de laatste col hadden de vluchters een halve minuut voorsprong op 33 achtervolgers onder wie geen enkele Raborenner. De tweede groep liep nog wel iets in, maar de drie vooraan hielden voldoende voorsprong over om Sam Oomen in de leiderstrui te hijsen. Grischa Niermann was uiteraard zeer tevreden. Grischa: “Sam was goed vandaag. Nog niet in topvorm, maar goed genoeg om al een slag te slaan. Sam twijfelde zelf een beetje aan zijn vorm na een lange rustperiode, maar hij pakt toch direct goed uit. Vrijdag verwacht ik een sprintersetappe en zaterdag zal de beslissing vallen in een zware bergrit met aankomst kort na de top van de Grand Ballon.”

 



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl