Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Ligthart: ‘Liever met armen in de lucht over de streep gekomen’

Vrijdag 10 mei 2013

Elite men - Pim Ligthart gaat dankzij zijn ontsnapping van vrijdag aan de leiding in het vluchtersklassement van de Giro d’Italia, maar de renner van Vacansoleil-DCM hecht daar vooralsnog niet al te veel waarde aan.

Ligthart zat vrijdag voor de tweede keer in de vlucht van de dag. Afgelopen dinsdag, in de rit naar Serra San Bruno, was hij ook al in de aanval. Beide keren redde de Noord-Hollandse renner het niet om het peloton voor te blijven, maar inmiddels heeft hij wel zoveel kilometers aan kop gereden, dat hij de leiding heeft in het vluchtersklassement, de Fuga Pinarello Prijs. “Dat klassement is vooralsnog geen doel”, aldus de voormalig Nederlands kampioen. “Ik had liever met twee handen in de lucht over de finish gekomen.” Zijn medevluchter Adam Hansen (Lotto-Belisol) lukte het wel om vooruit te blijven en won de rit.

Vier hechtingen
Ligthart kwam overigens de etappe niet ongeschonden door. Hij viel tijdens de laatste afdaling. De wond op zijn elleboog die hij daarbij opliep, moest gedicht worden met vier hechtingen. "Mijn voorwiel schoof weg. Wellicht remde in iets te hard. Ik vind het vooral jammer dat ik het klimmetje net niet mee over kwam, anders had ik misschien toptien kunnen rijden.”Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl