Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

EK Vrouwen -23: De Jong is derde

Zaterdag 08 augustus 2015

Women - Thalita de Jong is derde  geworden op het Europees Kampioenschap voor vrouwen beloften. Samen met Anouska Koster sprintte zij in een kopgroep van vier om de prijzen. Kasia Niewiadoma won de wedstrijd. Daarmee vloerde een eenlinge een sterk oranje blok.

Vier ronden voor het einde trok Koster ten aanval met de Italiaanse Sanguinetti. Zij kregen al snel een voorsprong van ongeveer 35 seconden en die bleef tot het ingaan van de slotronde gehandhaafd, al probeerde Kosters Poolse ploeggenote Kasia Niewiadoma een aantal keren een tegenaanval op te zetten. In de laatste twee kilometer realiseerde de Poolse de aansluiting met Thalita de Jong in haar wiel. Toen de vier samen waren, nam Koster de koppositie, maar de twee Nederlandse vrouwen konden hun overmacht niet bekronen. De Jong was vierde op het EK Tijdrijden donderdag. Riejanne Markus en Demi de Jong sprintten daarachter nog naar een vijfde en zesde plaats. Ook Kelly Markus (achtste) en Floortje Mackaij (tiende) eindigden in de top 10.

'Niewiadoma te sterk'

Bondscoach Johan Lammerts kon leven met de uitslag. "Als ploeg hebben we de koers in handen genomen, maar we stuitten simpelweg op een sterkere tegenstandster, want laten we eerlijk zijn: Niewiadoma - die al als favoriet gestart was - heeft de zege niet gestolen. Ze heeft de kloof gedicht en wint vervolgens ook nog de sprint. Thalita de Jong gokte ook op haar snelle benen, maar er waren er toch twee sneller. Als land hebben we gekoerst voor de zege." Lammerts zag onlangs op de European Games ook al de twee landgenotes in een kopgroep van vier (Van der Breggen en Van Dijk) derde en vierde worden. "Omdat we in de breedte sterk zijn, wordt er vaak naar ons gekeken en kunnen anderen soms profiteren. Maar Niewiadoma was hier de sterkste."

 



Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl