Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Bouhanni snoept Teunissen leiderstrui af

Woensdag 12 augustus 2015

Elite men - Mike Teunissen zag Nacer Bouhanni in de eerste reguliere etappe van de Tour de l'Ain een dubbelslag slaan. De renner van Lotto-Jumbo won de proloog maar verdedigde een minimale voorsprong op zijn concurrenten.

Dankzij de boniseconden wist de Franse sprinter hem de trui te ontfutselen. Teunissen zelf werd vierde en miste daardoor de tellen. Zijn ploeggenoot Barry Markus was zesde, Jeroen Meijers (Rabo DT) negende. 

Teunissen erkende na de etappe ruiterlijk dat Bouhanni een maatje te groot was geweest in de sprint. “Timo Roosen en Twan Castelijns zetten me perfect af in het wiel van Bouhanni, maar ik kwam uiteindelijk gewoon flink tekort. Toen Bouhanni aanging kon ik drie trappen aanklampen en vervolgens was hij weg. Misschien zit er nog wel wat rek in mijn sprint. Ik heb er nooit echt op getraind.” Teunissen keek met een trots gevoel terug op zijn dag in het geel. “Het was heel mooi om mee te maken. Hopelijk gebeurt het nog vaker. Prologen zijn voor mij een wapen, dat weten we nu.”



Eerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl