Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Nederlandse junioren in achterhoede op WK MTB

Donderdag 03 september 2015

Offroad - v id="ppmodule_pressrelease" class="pp_moduleblock">

De junioren Roel van der Stegen en Perry van den Bos hebben bij het wereldkampioenschap mountainbike niet kunnen meestrijden om een top-10 klassering. In Andorra eindigden Van den Bos als 52e en Van der Stegen als 58e op het onderdeel Cross-country.

Van der Stegen pakte in juli nog de Nederlandse titel bij de junioren, maar in Andorra kon hij voor zijn gevoel niet laten zien wat hij waard is. Van der Stegen startte vanaf plek 34 over vijf ronden van 4,2 kilometer. Deze positie hield hij lange tijd vast. Met nog 2,5 ronde te gaan had de 18-jarige mountainbiker van het KNWU mountainbike opleidingsteam (K-OTC) een paar plekken gewonnen en lag hij rond plek 28.

Lekke band
In de vierde ronde kampte Van der Stegen met een lekke band ver weg van de materiaalpost af. Op dit punt moest de Nederlander veel concurrenten aan zich voorbij laten gaan. Zijn land- en teamgenoot Perry van den Bos kreeg Van der Stegen in het vizier. Op het moment dat Van der Stegen ook nog ten val kwam snelde Van den Bos hem voorbij. Na vier ronden werden de Nederlanders volgens de 80% regel (achtervolgers mogen slechts 80% langer doen over een ronde dan de tijd die de leider in de eerste ronde heeft gezet) uit de wedstrijd gehaald. De eveneens 18-jarige Van den Bos startte vanaf plek 58e en kwam uiteindelijk als 52e over de finish. Van der Stegen eindigde als 58e.

Weersomstandigheden
Van der Stegen was na de finish zichtbaar teleurgesteld. De Deen Simon Andreassen pakte al vroeg in de wedstrijd de leiding en gaf deze ook niet meer af. Hij kwam ruimschoots als eerste over de finish. De Duitser Maximilian Brandl pakte het zilver voor de Colombiaan Egan Bernal. 



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl