Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Milan Vader dertiende op WK MTB

Vrijdag 04 september 2015

Offroad - v id="ppmodule_pressrelease" class="pp_moduleblock">

Mountainbiker Milan Vader is bij het wereldkampioenschap mountainbiken als 13egeëindigd op het onderdeel cross-country voor beloften. De eerstejaars belofte uit Zeeland was vorig jaar nog vierde bij de junioren.

Milan Vader startte zijn wedstrijd vanaf plek 35. In de eerste ronde haalde de 19-jarige mountainbiker al veel concurrenten in. Na een ronde kwam hij als 18e door de doorkomst. Ook daarna beschikte hij nog over genoeg energie om binnen een halve ronde opnieuw enkele concurrenten voorbij te snellen naar plek 13.

Constante race
Vanaf de derde ronde gaf Vader zijn positie rond plek 14 niet meer uit handen. Even leek hij nog richting de top-10 te rijden, maar dat bleek toch teveel gevraagd in het laatste deel van de wedstrijd. Na vijf ronden van 4,2 kilometer kwam de mountainbiker van het K-OTC als dertiende over de finish. De talentvolle mountainbiker keek tevreden terug op zijn wedstrijd. "Ik ben behoorlijk moe nu, maar ik ben heel erg blij met dit resultaat. Het parcours was best zwaar en ik zag regelmatig renners onderuit gaan. Zelf glibberde ik ook af en toe weg, maar ik heb hierdoor weinig tijd verloren. Ik had soms het idee dat ik harder kon, maar ik was bang dat ik dat tempo niet kon volhouden. Ik heb nu een zeer constante wedstrijd gereden."



Eerder...

Offroad Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl