Slotrit Boels Ladies Tour voor Thalita de Jong

Zondag 06 september 2015

Women - De zesde en laatste etappe van de Boels Rental Ladies Tour heeft een zege opgeleverd voor Thalita de Jong. De renster van Rabo-Liv bleef met een ultieme uitval net de andere rensters van een uitgedund peloton voor in Valkenburg. De Duitse Lisa Brennauer werd eindwinnares.

De Jong was zeer blij met haar zege, na een zeer aanvallende koers van haarzelf en de ploeg draaide ze als eerste het terrein van Landal in Valkenburg op en won. "Dit is echt wel de mooiste zege uit mijn loopbaan tot nog toe. Dit was mijn laatste etappewedstrijd van het seizoen - ik heb alleen de WK Ploegentijdrit nog op het programma staan - en ik was erop gebrand me nog een keer te tonen. Ik had een week lang goede benen en het is mooi dat ik het zo kan afronden. We reden natuurlijk ook voor het klassement van Lucinda, maar wilden de wedstrijd ook hard maken vanaf het begin. Ik heb daar mijn rol in gespeeld en was op de Cauberg nog goed. Toen Lucinda Brand als klassementsrenster geen ruimte kreeg, ben ik vol naar de laatste bocht gereden. Ze konden me niet meer volgen en ik hoefde er eenmaal op het park niet eens meer voluit voor te sprinten. Een hele mooie zege."

'Boost richting WK'

Lisa Brennauer (Velocio-Sram) had geen gemakkelijke dag in Limburg. "Mijn ploeggenotes hebben me er echt doorheen gesleept vandaag, want ik heb het een aantal keren zwaar gehad als er werd aangevallen. Op de laatste beklimming van de Cauberg was het een kwestie van Brand en Van Dijk goed in de gaten houden en dat is gelukt. Ik sluit de wedstrijd nu af met twee ritzeges en een overwinning in het eindklassement en dat geeft voor mijzelf en de ploeg een enorme boost richting de WK Ploegentijdrit."

Foto: © Sportfoto

 

 


Eerder...

Women Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl