Volg ons

Facebook  Instagram  YouTube

Robert Gesink: ‘Schade beperkt’

Woensdag 15 mei 2013

Elite men - Robert Gesink gaf in de tiende etappe met finish op de Altopiano del Montasio wat toe op zijn concurrenten en zakte naar de vijfde plaats in het klassement. Maar geen paniek: ‘Het doel blijft hetzelfde’, aldus de kopman van Blanco.

Dat doel is een plaats in de top vijf, maar liever nog een podiumplek. Dat is nog altijd mogelijk. Gesink staat vijfde op 2.12 van leider Vincenzo Nibali. Of zoals Stef Clement het verwoordde: “We blijven vechten voor roze.” Ook Gesink zelf is nog altijd opgetogen. “Iets meer tijd verloren dan gehoopt. Maar Brescia is nog ver.”

Even slikken voor Kelderman
Kelderman raakte in etappe tien zijn witte leiderstrui kwijt aan de Pool Rafal Majka. “Het is even een bittere pil voor hem”, aldus ploegleider Jan Boven. “Maar hij heeft Robert goed ondersteund en zal dat ook blijven doen.” Blanco raakte daarnaast de leiding kwijt in het ploegenklassement, maar toch was Boven te spreken over het collectieve optreden van zijn renners. “Tjallingii zat in de ontsnapping en zat daarna voorin om Robert te helpen. Stef Clement bracht Steven Kruijswijk en Wilco Kelderman voor de slotklim weer terug bij de eerste groep.”

Foto (c) RCSEerder...

Elite men Nieuwsberichten

Powered by Manieu.nl